Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja museotoimi järjestävät syyslomaviikon perjantaisin klo 17-24 kaikille maksuttoman tapahtuman Museoiden yö! Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2016 alkaen ja mukana on ollut vuosittain 3-6 mikkeliläistä museota tai historiallista kohdetta, joista jokaisessa vierailee tapahtuman aikana yli 1400-2200 kävijää.

Tapahtuman ohjelmalla on tarkoitus rikastuttaa museon toimintaa, herättää näyttelyitä eloon ja ennen kaikkea madaltaa kaupunkilaisten kynnystä lähteä vierailemaan museoissa. Kunkin museon ohjelma on suunniteltu niiden omien suuntausten mukaisesti ja tapahtumaa on järjestetty koko illaksi – aina klo 24 saakka. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja on täysin ilmainen! Kävijät voivat kerätä museoista leimoja Museoiden yön leimapassiin, jonka palauttaessa on mukana palkinnon arvonnassa. Mikke-Juna ajaa maksutta kohteiden väliä koko illan.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden, museotoimen, Jalkaväkimuseon sekä tuottavan tahon kanssa (vuonna 2017-2019: Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus).

Katso kohteet ja ohjelma